הקשר בין בריאות נפש לחדשותבעידן הנוכחי של חדשות סביב השעון ורשתות חברתיות, החשיפה שלנו למידע ולדיווחים על אירועים טראומטיים גוברת באופן משמעותי.
בעוד שמידע זה יכול להיות חיוני למהימנות ולנראות, הוא גם יכול להשפיע באופן שלילי על בריאות הנפש שלנו.
מחקרים גילו כי חשיפה מתמשכת לחדשות מלחיצות על אסונות, אלימות ומלחמות יכולה לזרז תסמינים של חרדה, דיכאון והפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD).
הרגשות המעוררים של פחד, עצב וכעס שמתעוררים בעקבות החשיפה לאירועים שליליים יכולים להציף מנגנוני ההתמודדות שלנו ולגרום לקשיים משמעותיים בבריאות הנפש.
לדוגמה, מחקר שפורסם ב-Journal of Affective Disorders מצא כי אנשים שצפו בחדשות על מגיפת COVID-19 למשך למעלה משעתיים ביום חוו רמות גבוהות יותר של חרדה ודיכאון מאשר אלו שצפו בפחות משעה ביום.
באופן דומה, מחקר שפורסם ב-Journal of Anxiety Disorders הראה כי חשיפה לחדשות על מלחמת עיראק החמירה תסמינים של PTSD אצל אנשים בעלי היסטוריה של טראומה.
בעוד שחשיפה לחדשות יכולה להיות חיונית להישאר מעודכנים ולעורר מודעות לנושאים חשובים, חשוב גם להיות מודע להשפעות הפוטנציאליות על בריאות הנפש שלנו.
מומחים ממליצים לצרוך חדשות במתינות, לבחור מקורות מהימנים ולקחת הפסקות לרענון כדי להגביל את החשיפה לאירועים שליליים.
כמו כן, חשוב לפנות לעזרה מקצועית אם אתם חווים מצוקה נפשית כתוצאה מחשיפה לחדשות.
על ידי הבנת הקשר בין בריאות נפש לחדשות, אנו יכולים לצמצם את הסיכונים הפוטנציאליים ולקדם רווחה נפשית טובה יותר בקהילות שלנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *