עיתונאיות חוקרת:
ביקורת על דיווחי אמצעי התקשורת על אלימות משטרתיתדיאנה קוסנס, עיתונאית חוקרת ידועה, מתחילה לבטא ביקורת גלויה על אופן דיווח אמצעי התקשורת על אלימות משטרתית.
מאמר הדעה האחרון שלה ב"וושינגטון פוסט" קורא תיגר על נרטיבים פשוטים וחסרי ניואנסים הרווחים בתקשורת, ומדגיש את הנטייה להתעלם מההקשרים המורכבים הקשורים למקרי אלימות משטרתית.
קוסנס טוענת שאמצעי התקשורת נוטים לעסוק בסיפורי יחידים שנפגעו במפגשים עם המשטרה, אך מזניחים לחקור את הגורמים השורשיים לתצפיות שוטרים, כגון אימוני המשטרה, משאבים לא מספיקים ועוני קהילתי.
יתר על כן, היא מותחת ביקורת על הדגש המופרז של התקשורת על מקרים בודדים של שימוש מופרז בכוח, וטוענת כי הוא מייצר תמונה מעוותת של כל תחום אכיפת החוק.
היא מקריאה מחקרים שהראו כי רוב המפגשים בין אזרחים לשוטרים הם שקטים ואין בהם אלימות.
קוסנס מזהירה מפני הסכנות שבתקשורת סנסציונית ובלתי מאוזנת, ומציינת שהיא יכולה לפגוע במאמצי הרפורמה של המשטרה ומקשה עוד יותר לבנות אמון בין אכיפת החוק לקהילות שהיא משרתת.
היא קוראת לעיתונאים להקדיש זמן ומאמץ להבנת הגורמים השורשיים לאלימות משטרתית ולערוך דיווחים מדויקים והוגנים המתייחסים לכל הנושאים המעורבים.
מבקריה של קוסנס טוענים שהיא מזלזלת בחומרת האלימות המשטרתית והם מצביעים על מספר ההרגים הבלתי פרופורציונלי של אמריקאים שחורים לא חמושים בידי שוטרים.
עם זאת, תומכיה טוענים שהיא לא מתעמתת עם חשיבות החקירה, אלא מבקשת לאתגר את הנרטיבים הפשטניים והמפצלים המונצחים על ידי התקשורת.
המחלוקת שעורר מאמר הדעה של קוסנס מדגישה את הצורך בדיווחים אחראיים ומאוזנים על אלימות משטרתית.
התקשורת ממלאת תפקיד חיוני בעיצוב השיח הציבורי ועליה להבטיח שהדיווחים שלה ישרים, מבוססים ומקדמים הבנה ושינוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *